piatok 11. februára 2011

Testujeme: Maybelline Affinitone Mineral + Home Made Food for Your Skin

Helou helou :)
Ako som Vám minule sľúbila, v dnešnej kozmetickej recke sa pozrieme na minerálny make up od Maybelline. A na záver si dáme ešte jednu domácu kozmetickú vychytávku z mojej dielne. Ale pekne po poriadku: 


K tomuto make upu som prišla náhodne, keď v drogérii nemali môj odtieň True Match od L´Oreal. Takže som nakoniec siahla po tomto, veď vyskúšam... Výrobca na obale deklaruje, že je vhodný aj pre citlivky (čo ja som), obsahuje len minerálne pigmenty, neobsahuje olej a je neparfumovaný. A dokonca má aj ochranný faktor. Kúpila som odtieň 21, Nude.
Musím povedať, že make up ma príjemne prekvapil. Jednak cenou (stojí okolo 9 Eur) a tiež jednoduchým nanášaním a výsledným efektom. Konzistencia je stredne krémová, ľahko sa aplikuje aj rozotiera a na pleti vytvorí veľmi prirodzený efekt. Je stredne krycí, takže ideálny, ak nemáte výraznejšie kozmetické nedostatky.  Na pleti vydrží slušne, takých 6 hodín, neskôr sa už sem-tam otiera. A čo je super - NEVYSUŠUJE. Ani teraz v zime. 
Takže OK, v rámci strednej triedy môže byť a z desiatich hviezd by som dala 7.

A teraz niečo na spôsob kozmetického DIY :) Výborná vec na zjemnenie a výživu pleti, domáca maska/peeling z ovsených vločiek. Potrebujete ovsené vločky (neochutené ! :) a horúcu vodu. Vločky nasypeme do misky, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme postáť tak 15 minút. Potom zlejeme prebytočnú vodu a zbytok lyžicou alebo vidličkou dobre rozmiešame, aby sa nám vytvorila kompaktná hmota. Niečo ako kaša. Vyzerať by to malo približne takto: 


Počkajte, kým zmes vychladne na izbovú teplotu. Nieže sa popálite! Nuž a potom sa pekne postavte v kúpeľni nad umývadlo, naberte si trochu do dlaní a kvalitne si s tým vymasírujte tváričku. Ja to robievam najradšej cez víkend ráno, pred umývaním vlasov, takže ak sa aj troška vločiek zatúla mimo tváre, nie je problém ich hneď odstrániť. Potom to celé už len zmyte vlažnou vodou, osušte sa a môžete aplikovať krém. Ak Vám ešte zostalo, vezmite si misku do sprchy a vymasírujte si napr. dekolt. A ak zostalo ešte, môžete to pokojne aj dojesť :)
Ako je známe, ovos pôsobí na pleť veľmi blahodarne a okrem toho, masážou dosiahnete aj veľmi jemný peelingový efekt. Tento peeling skrátka neškriabe a preto je vhodný aj na tú najcitlivejšiu pleť. 

Krásnej pleti zdar!
Lučiak

4 komentáre:

  1. ja teraz rozmyslam nad klasickym affinitonom ma byt aj za lepsiu cenu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teraz je v akcii za 7 eur:) Rozmyslam ze si ho kupim,ale mam hrozne citlivu a pomorne suchu pokozku:( Tak neviem ci by sa mi hodil..:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)