pondelok 15. apríla 2013

Testujeme: Jason Long & Strong shampoo - žeby zázrak?


Značku Jason som na blogu už predstavovala. Šampón Long & Strong s jojobou pre zdravý vzhľad a podporu rastu vlasov používam už viac, než mesiac (na občasnú striedačku s inými), čo je obdobie, po akom sa dajú napísať aj iné, ako prvé dojmy. Obzvlášť, keď sa mi zdá, že tento šampón má seriózne a viditeľné účinky... Na prvý pohľad je to celkom slušná, takmer pol litrová bandaska :) Vôňa je intenzívne kvetinová, je to typ takej tej vône kvetinovej lúky vo viktoriánskom Anglicku (ak viete, čo myslím). Nie nepríjemné, ale intenzita by mohla byť slabšia. 


Konzistencia je hustá a priehľadná, výborne pení a má jedno špecifikum, na ktoré musím upozorniť - pri umývaní vlasy naozaj dôkladne odmasťuje. Po opláchnutí vodou doslova vŕzgajú pod prstami! Neviem, či ste si niekedy umývali vlasy Jarou (samozrejme, normálne si človek vlasy Jarou neumýva, ale mne sa raz z dôvodu, ktorý je na dlhé rozprávanie a nechce sa mi ho tu opisovať, taká vec pritrafila :), ale pocitovo je to veľmi podobné. Z toho vyplýva, že používať tento šampón na dlhé vlasy bez spolupráce s kondicionérom alebo nejakým balzamom je tak trochu vlasová samovražda... Vyskúšala som raz a potom som si na to už dala pozor. Po vysušení a vyfúkaní však získate veľmi pekne lesklé a pružné vlasy. To je ten okamžitý efekt, viditeľný na prvý pohľad. Druhá vec je ale fakt, že počas doby, kedy prevažne tento šampón používam (tým myslím, že 3 krát zo 4 razov si vlasy umyjem práve ním) moje vlasy evidentne zhustli! Aby ste rozumeli, moje vlasy sú neuveriteľne husté od prírody a preto musím aspoň raz za tri mesiace v kaderníctve absolvovať špeciálne prestrihanie, ktorého cieľom je preriediť ich na hustotu, s ktorou sa dá normálne existovať. Po tejto procedúre trvá cca tie tri mesiac, kedy sú vlasy opäť strašne husté a ťažko upraviteľné...a so šampónom Long & Strong som do tohoto štádia dospela už po nejakých 5 týždňoch. Čo by mohla byť nevysvetliteľná náhoda alebo účinok nejakých iných podporných prostriedkov, ale žiadne také neberiem. Takže som silne náchylná veriť, že je za to zodpovedný tento šampón. Ale veriť tomu úplne je pre mňa trochu problém, lebo sľubom výrobcov o tom, ako Vám šampón bude stimulovať vlasový rast, v podstate neverím. Tak ja neviem, môj kozmetický svetonázor má teraz seriózne trhliny a to ma trochu zneisťuje...


No a samozrejme som Vám odfotila aj kompletné zloženie, aby ste videli, že rastlinných zložiek je tam celkom dosť a sú tam aj nejakí nerastlinní, chemickí pomocníci, ale zasa neobsahuje parabény, ftaláty, sodium lauryl sulfát a vôbec, kozmetika Jason netestuje na zvieratkách. A ak to teda chcete risknúť, kúpite ho napríklad tu, odkiaľ ho mám aj ja. 

Tak čo, veríte tomu, že by ten šampón mohol naozaj fungovať a dokázať to, čo sľubuje na obale? Žeby sme sa konečne dočkali? Neuveriteľné, čo? 

Lučiak

9 komentárov:

  1. nemastia sa ti po nom vlasy rychlejsie, ked tak super odmastuje? resp.nemas vysusene konce?ostavaju leskle aj bez vyfukania?lebo mam pocit, ze po vyfukani a uprave su vlasy takmer vzdy leskle a pruzne ak nepouzijes fakt sampon, ktory nevyhovuje typu vlasu. na zhustnutie by ma tento sampon neprilakal, lebo mam tiez dost hustu hrivu, skor na lesk a hydrataciu:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlasz sa rzchlejsie nemastia a konce suche nie su, ale kondicioner rozhodne treba pouzit, bez neho by to neslo. Co sa tyka toho efektu bez vyfukania, to neviem posudit, ja si totiz vlasy fukam vzdy, bez toho by mi schli hodiny a mali by otrasny tvar.

      Odstrániť
  2. žeby som začala používať jar? :D niekedy by som za extra odmastenie vlasov dala čokoľvek

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no to by stálo za skúšku... ja si v podstate môžeš dať na vlasy hocičo, ale pokožka hlavy je strašne vyberavá... so silikónovými šampónmi som sa rozlúčila úplne... ale toto vyzerá dosť zaujímavo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. děkuji za článek, objednávala jsme nedávno Jason s aloe, tak jsem ted více natěšená na jeho testování.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak to zní více než zajímavě! A zrovna já patřím mezi ženy, co by takový šampon ocenily. Jen škoda, že mám doma litrovku od Sebastian. Ale hodně si mě nahlodala, píšu si na seznam.:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak Lucka, toto si musim kupit, potrebujem zhustit este viac, z mojej hustej hrivy ostalo.. no skoro nic, uz trosku zhustli, ale tak chcem viac, cize kuuupim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hups a ja som myslela, že je to šampón určený pre dlhé a silné vlasy)..ale popis znie tak lákavo, že ho asi napriek tomu vyskúšam:)))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)