štvrtok 31. decembra 2015

Spotrebované 12/2015


Posledný tohtoročný príspevok o spotrebovanej kozmetike píšem pár hodín pred polnocou, doma. V decembri som toho neminula veľa (na moje pomery), ešte aj na tej fotke to vyzerá tak skromne, opustene. No je tu pár kúskov, ktoré sa na blogu ešte neobjavili a stoja za zmienku, tak teda do toho. 

Ten prvý rad vybavím jednou vetou - obligátna micelárka Sensibio, ako každý mesiac a k tomu ešte jedno balenie pleťového tonika od Garnier. Bodka, nič špeciálne dodávať netreba. 

V spodnom rade je to už o niečo zaujímavejšie.

Začnime sérom Glow Revival z radu Bio Performance od Shiseido, ktoré som mala v menšom, 7 ml testovacom balení. Používala som ho ráno pod make up a vydržalo cca 10 dní. Teda, vydržalo by, keby som ho bola minula celé, čo sa nestalo, pretože mi nevyhovovalo. Sérum má byť multifunkčné, zjemňovať viditeľnosť vrások, pórov, zmierňovať začervenanie a unavený tón pleti. Parfumácia je "typicky shiseidovská", ak ste niekedy mali niečo z ich pleťovej kozmetiky, konzistencia veľmi ľahká, je to skôr taká emulzia, ktorá do pleti rýchlo vsiakne. Zloženie je ako Zákonník práce, je tam toho kopec, hlavne rôzne druhy silikónov, samozrejme aj nejaké prírodné zložky, ale zas ten prekliaty alkohol, ktorý som detekovala hneď podľa čuchu a po 5 dňoch používania séra mi spoľahlivo narobil na lícach suché mapy, presne ako som predpokladala. Inak, žiadne zjemnenie vzhľadu pórov sa nekonalo a celý efekt rozjasnenia pleti spočíva v tom, že sérum obsahuje mikrotrblietky, čo je ten najtrápnejší cheat, aký sa dá v kozmetike použiť. 
Nejde vôbec o lacnú záležitosť, no ani trochu ma nemrzí, že si ho nekúpim v plnom balení.

Sérum od Origins Make A Difference Plus je iná káva. Origins patrí k mojim obľúbeným značkám a je veľká škoda, že u nás zatiaľ nemá zastúpenie. Áno, môžete si ho samozrejme objednať napr. z feelunique, ale tamojšie ceny sa mi zdajú dosť nadsadené. Sérum má príjemnú, gélovo-krémovú konzistenciu, veľmi pekne a pritom naturálne vonia, do pleti super vsiakne a robí výborný podklad pod denný krém aj make up. 15 ml cestovné balenie mi vydržalo niečo cez dva týždne a uvažovala som o kúpe full size, ale chystám sa otestovať ešte iné Origins sérum, takže porovnám a rozhodnem sa, do ktorého investujem :)

Potom tu máme takú drobnosť, vzorku anti age krému z radu Substiane+ Extra Riche od La Roche Posay. Tú som tiež zvládla použiť len dvakrát, je to príšerne hutné, ale nie v zmysle mastné, no nepredyšne silikónové, brrr, úpne hnusný pocit na pleti som po ňom mala. 

Ale nebojte, odteraz už bude zas len dobre :) Denný krém značky Speick (certifikovaná nemecká bio kozmetika, naviac za veľmi prijateľné ceny) sa ku mne dostal úplne náhodne, z Rakúska, obalom ma nijako nezaujal a otvorila som ho naozaj len tak, bez akýchkoľvek očakávaní. Ešte aj tá tuba je taká oldschool, na vrchnáku je taký ten hrot, ktorým musíte preraziť kovové viečko :) Krém neobsahuje žiadne silikóny, umelé parfumy a farbivá, chemické konzervanty, žiadne minerálne oleje. Na dva mesiace bol pre mňa úplne ideálny ako denný krém, super pod make up, zbytočne nemastil, bola som s ním maximálne spokojná. Ak by bol u nás na trhu, pokojne kúpim znova. 

No a posledná vec, túto zubnú pastu v cestovnom balení rozdávali na parfums.sk v decembri k objednávke a naozaj, má viditeľný bieliaci efekt, trochu netradičnú chuť (skôr neutrálnu, nie sviežu), no bohužiaľ, belšie zuby som mala na úkor ich scitlivenia, čo hlavne v zime nepoteší :/

Tak aby som nezabudla, majte pekný záver roka ;)

Dočítania v 2016!

Lučiak

foto:ja


3 komentáre:

  1. Tiež som z Parfums.sk obdržala túto bieliaciu zubnú pastu a s nadšením som sa do nej pustila. Ale ak hovoríš, že si mala po nej ešte citlivejšie zuby, asi ju budem používať menej často..

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ja mam citlive zuby vseobecne, ono je bohuzial pravda ze tieto bialiace pasty robia zuby citlivejsimi prakticky vsetky

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár! Komentáre sú moderované.
And one important message for spammers: your comments will never be published :)